Het Wapen van Leiden Hotel


Wijkstraat 44 9901 AJ Appingedam
0596622963 Klik om te bellen

Over Het Wapen van Leiden Hotel

Hotel 'het Wapen van Leiden' is een comfortabel hotel, gelegen in het hartje van het meer dan 1000 jaar oude stadje Appingedam. Het karakteristieke pand
beschikt over 28 hotelkamers voorzien van douche, toilet, kleurentelevisie, wekkerradio en telefoon. Tevens heeft 'het Wapen van Leiden' in het hele hotel draadloos toegang tot breedband internet [Wi-Fi]. Dit wordt gratis aangeboden voor gasten met eigen apparatuur en voor algemeen gebruik is er een internetcorner aanwezig. De ideale uitvalsbasis voor zowel de zakelijke als de toeristische gast. Ook voor bruiloften, partijen, vergaderingen, etcetera, tot 100 personen bent u bij ons aan het juiste adres.
In het gezellige cafégedeelte, met hotelbar en leestafel, zult u zich onmiddelijk thuisvoelen. tevens beschikken wij over een zeer riante Rokerslounge. Achter het hotel bevindt zich een ruime parkeerplaats waar u gratis kunt parkeren.

In ons restaurant serveren wij het ontbijtbuffet, lunch en diner: Hier kunt u terecht voor plateservice of 'a la carte' gerechten en uiteraard voor groepen een echte Groninger Koffietafel.

De naam 'het Wapen van leiden' is ontstaan in de tijd dat er een postkoetsroute was tussen de stad Leiden en de Baltische staten. Deze route liep via diverse 'Hanzesteden' en was opgezet om het Leidse product 'laken' te verkopen. Tegelijk met de handelswaar vervoerde men ook passagiers en zo ontstonden er uitspanningen waar het laken verkocht werd en de passagiers konden overnachten. Volgens overleveringen waren er meerdere uitspanningen met de naam 'het Wapen van Leiden' langs deze route.

Het meer dan 1000 jaar oude Appingedam herbergt veel indrukwekkende monumenten zoals de Nicolaikerk (1225) en het "Oude Raadhuis' (1630). Het museum "Stad Appingedam' en de beroemde 'Hangende keukentjes' boven het Damsterdiep zijn zeker een bezoek waard.

In de omgeving treft u verder op wierden (terpen) gebouwde kerkjes in sfeervolle dorpen aan. Op 5 kilometer afstand van Appingedam vindt u het Schildmeer waar men diverse watersporten kan beoefenen.

Kortom, tijdens uw verblijf in het hotel
'het Wapen van Leiden' zult u zich zeker niet vervelen!

Hotel 'het Wapen van Leiden' .... het adres voor al uw zakelijke en toeristische overnachtingen in het Eemsmondgebied!


Foto's

Het Wapen van Leiden Hotel in het kort

Soorten kamers

Tweepersoons

Omgeving

In stadscentrum

Faciliteiten in de kamers

Radio
Satelliet/Kabel-Tv
Telefoon
WiFi

Faciliteiten in het hotel

Bar
Parkeergelegenheid
Restaurant
WiFi (wireless internet)

Onze locatie

Het Wapen van Leiden Hotel


Wijkstraat 44 9901 AJ Appingedam
0596622963 Klik om te bellen