Cedarbrook Lodge in Seattle beste hotel ter wereld

Online reisbureau Expedia maakt de top-500 beste hotels ter wereld bekend. Zes hotels uit Nederland en België veroverden een plekje in deze top.

De lijst en rangorde werd voornamelijk samengesteld aan de hand van online beoordelingen van klanten van het online reisbureau. Daarnaast telde de prijs-kwaliteitverhouding en de mening van 500 lokale medewerkers ook mee.

Cedarbrook Lodge in Seattle, Washington komt als beste uit de bus, op de voet gevolgd door iQ Hotel Roma in Rome en Hotel Antiche Figure in Venetië. Italië is goed vertegenwoordigd, de vierde plaats is voor Hotel Berchielli in Florence.

De top-10 wordt verder aangevuld met Hotel Monterey Kyoto in Kyoto (Japan), The Nines in Portland, Oregon (Verenigde Staten), Les Terres M Barka in Marrakech (Marokko), K&K Hotel Central in Praag (Tsjechië), Hotel Teatro in Denver, Colorado (Verenigde Staten) en Sofitel New York in New York.

Nederland en België

Bovenaan de lijst staan vooral veel Europese hotels, waarvan een aantal Belgische hotels net buiten de top-10 vallen. Zo staat het Kempinski Hotel Dukes Palace in Brugge op de 13e plek en het Sofitel Brussels Le Louise op de 40e positie.

Sofitel The Grand in Amsterdam is de hoogste Nederlandse vermelding, gevolgd door The Manhattan in Rotterdam. Ook het Amrâth Grand Hotel Frans Hals in Haarlem veroverde een plekje in de top-500.

sleutel hotelkamer

Op May 6, 2011