IN HERSTELHOTEL De KIM VERBLIJVEN GASTEN, GEEN PATIËNTEN

Voor een voorspoedig herstel van een medische ingreep is rust en goede sfeer vaak het beste medicijn. Het Noordwijkse Herstelhotel de KIM heeft alles in huis om mensen in een prachtige omgeving te laten herstellen van bijvoorbeeld een hart- of heupoperatie.

IN HERSTELHOTEL DE KIM VERBLIJVEN GASTEN, GEEN PATIËNTEN.

Prettig verblijf met zorg, in luxe hotel in Noordwijkse duinen. Voor een voorspoedig herstel van een medische ingreep is rust en goede sfeer vaak het beste medicijn. Het Noordwijkse Herstelhotel De KIM heeft alles in huis om mensen in een prachtige omgeving te laten herstellen van bijvoorbeeld een hart- of heupoperatie. "In een ziekenhuis kun je tegenwoordig alleen maar terecht voor de behandeling. Na een operatie moet de patiënt zo snel mogelijk naar huis. Hoe het verdere herstel geregeld wordt, is dan de eigen verantwoordelijkheid. Een van de mogelijkheden die zich dan aandient is een herstelverblijf in De KIM te Noordwijk aan zee,” aan het woord is Agaath Bokma, directeur van Herstelhotel De KIM.

De KIM is een van de eerste zorghotels in Nederland en biedt sinds 1991 zorg aan gasten die na een operatie of doorgemaakte ziekte nog verpleegkundige of fysiotherapeutische ondersteuning wensen. Sinds 2005 wordt de zorg aangeboden in een speciaal voor deze doelgroep nieuw gebouwd hotel, 50 meter van de Koningin Astrid Boulevard te Noordwijk.

De KIM biedt ruimte aan 46 gasten verdeeld over 40 kamers waarvan een paar twee-persoons. Gasten? “Inderdaad, wie verblijft in De KIM, wordt niet bejegend als patiënt, maar als gast.” Bokma: " Wij combineren de serviceverlening van een hotel met gerichte aandacht voor de wensen van de individuele gast. Onze filosofie is dat wie herstelt van een operatie of ziekte, zelf het beste aanvoelt welke zorg nog nodig is. En die zorg bieden we aan in een niet-medische sfeer.”

Uiteraard is De KIM goed geoutilleerd op het medische vlak. Er is een fysiotherapeut en een staf van verpleegkundig personeel aanwezig, op gezette tijden of op verzoek komt een huisarts langs. 's Nachts is er voor noodgevallen een nachtverpleegkundige. De gastenkamers zijn stijlvol ingericht met elektrisch verstelbare bedden, televisie en een badkamer met onder meer een invalidentoilet. Vanaf vrijwel alle kamers is zicht op zee.

Vanuit de recreatieruimte op de vijfde en daarmee de bovenste etage van het hotel is een schitterend zicht over zee en het fraaie duinlandschap dat De KIM omringt.

De mooie boulevard en het strand van Noordwijk aan Zee liggen op vijftig meter afstand. Verder is er een beautysalon, met een schoon­heidsspecialiste, een manicure en een kapster. Ook een sauna staat de gasten ter beschikking. Op de begane grond bevindt zich een sfeervol restaurant met een uitstekende keuken en een heerlijk beschut duinterras. Wat de gast verder nog wenst is in overleg aan te bieden. "In principe hebben we alles in huis voor de gasten, maar mochten er speciale wensen zijn, dan kunnen we daar in overleg in voorzien. Altijd geldt: veel kan en niets moet,” zegt Bokma.

Ook vakantiegasten die zorg nodig hebben, kunnen in De KIM verblijven. Veel vakantiegasten bezochten eerder De KIM als herstelgast en komen weer terug om te genieten van de locatie, de sfeer, het heerlijke eten en het veilige gevoel dat er 24 uur verpleegkundige zorg aanwezig is. Het herstelverblijf wordt vaak gedeeltelijk door de zorgverzekeraar vergoed. Leden van onze herstelzorgvereniging WIK krijgen na l jaar lidmaatschap al een aanzienlijke korting op het herstelverblijf. Het lidmaatschap van WIK is dus een garantie voor een voorspoedig en voordelig herstel in een luxe omgeving. Bent u al lid?

"In De KIM doen we er alles aan,om het de gasten naar de zin te maken. En wie zich prettig voelt, herstelt beter en sneller", besluit Bokma.

Herstelhotel De KIM en herstelzorgvereniging WIK

Rembrandtweg 2

2202 AX Noordwijk aan Zee

Tel: 071 - 3640730

E-mail: info@herstelhotel.nl

Op June 15, 2010